Право на дострокову пенсію в Україні мають матері дітей-інвалідів, які виховали їх до шести років. Про це повідомили в ПФУ.

Існують спеціально розроблені умови виплат жінкам, яким виповнилося 50 років, за умови наявності 15-річного трудового стажу. Якщо виконати умови, то буде нараховуватися мінімальна пенсія. І не треба чекати глибокої старості.

Пенсіонери, фото: Вісник
Пенсіонери, фото: Вісник

Які документи потрібні:

  • посвідчення отримувача соцдопомоги, довідку з органу, що призначає допомогу за весь період нарахування засобів;
  • виписка з акта огляду МСЕК та медичний висновок установи охорони здоров'я, який підтверджує, що дитина дійсно інвалід з дитинства.

Як перевірити свій страховий стаж:

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще
  • з документів дитини необхідно надати паспорт або свідоцтво про народження;
  • до числа дітей з інвалідністю з дитинства належать підлітки з інвалідністю у віці до 16 років.

Як відомо, з 1 грудня 2019 року у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму розмір мінімальної пенсії для осіб, які втратили працездатність, збільшено з 1564 до 1638 грн; розмір максимальної пенсії зріс на 740 грн і становить 16 380 грн.

Пенсіонери, novemisto.info
Пенсіонери, novemisto.info

Слід відзначити, що у наступному році завершується пільговий період виходжу на пенсію для жінок. Відтепер в 59 років вийти на пенсію зможуть лише ті жінки, які народились між 1 жовтня 1960 року та 31 березня 1961 року. Іншим доведеться чекати 2021 року.

Нагадуємо, що жінки, які виховували дитину-інваліда до досягення нею шестирічного віку, можуть вийти на пенсію в 50 років за наявності страхового стажу в 15 років.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Великобританії для пенсіонерок в будинок престарілих запросили стриптизера.

Також портал Знай.ua писав, що у виданні "Голос України" був опублікований нещодавно прийнятий закон, яким вносяться зміни в закон "Про дорожній рух" щодо інвалідів на візках.