Відомо, що матері дітей з інвалідністю, які виховували їх до 6-річного віку, можуть виходити на пенсію 50 років. Про це повідомляє Пенсійний кур'єр.

Пенсіонери

Достроково можуть вийти на пенсію матері дітей з інвалідністю, які виховували їх до 6 років за умови, що жінки досягли 15-річного трудового стажу.

Також до числа дітей з інвалідністю з дитинства належать підлітки з інвалідністю у віці до 16 років.

Порядок подання та оформлення документів для призначення пенсійних виплат передбачає, що при призначенні пенсії за віком матерям дітей з інвалідністю, які виховали їх до 6-річного віку, факт народження дитини встановлюється на підставі свідоцтва про народження.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

Пенсіонери

Підтвердити, що мати виховувала дитину до зазначеного віку, можна на підставі свідоцтва про народження чи паспорта дитини.

Визнання дитини з інвалідністю з дитинства або дитини з інвалідністю засвідчується наступними документами:

  • випискою з акта огляду в МСЕК;
  • медичним висновком закладу охорони здоров'я;
  • посвідченням одержувача допомоги;
  • довідкою органу, що призначає допомогу, про період призначення допомоги.

Якщо дитина визнана дитиною з інвалідністю, по досягненню 6 років надається висновок лікарсько-консультаційної комісії про те, що дитина мала медичні показання для визнання її дитиною з інвалідністю до досягнення зазначеного віку.

Пенсіонери

Нагадаємо, що президент України Володимир Зеленський повідомив, що в Офісі президента України створили нову програму підвищення пенсій.

Як повідомляв портал Знай.ua, у Великобританії для пенсіонерок в будинок престарілих запросили стриптизера.

Також портал Знай.ua писав, що у виданні "Голос України" був опублікований нещодавно прийнятий закон, яким вносяться зміни в закон "Про дорожній рух" щодо інвалідів на візках.