В 2019 році майже 80 тисяч українців не отримали субсидії. У Мінсоцполітики повідомили, що з травня 2019 року за пільгами звернулося близько 1,3 млн осіб. Але 6% з них заявки не задовольнили.

Кількість звернень для отримання субсидій за 2 місяці опалювального сезону у порівнянні з минулим роком зменшилася на 60%.

"Це пов'язано з тим, що частині домогосподарств субсидії переназначаются автоматично. Разом із цим, є категорії, які повинні були звернутися для їх призначення повторно, зокрема, орендарі житла, домогосподарства, де не проживає хтось із зареєстрованих членів і де є громадяни з відсутніми доходами", - пояснив заступник міністра соціальної політики Віталій Музиченко.

Віталій Музиченко, Знай.ua
Віталій Музиченко, Знай.ua

У відомстві попросили пільговиків звернутися за субсидією до кінця року, щоб отримати відшкодування за весь опалювальний період. Адже в січні субсидія буде нараховуватися тільки з початку року.

Популярні новини зараз
Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"Люди можуть самі вибрати спосіб отримання субсидії – готівковий або безготівковий. Готівкове відшкодування приходить разом з пенсією або паралельно, а безготівкове адмініструється Ощадбанком і надходить відразу на рахунок постачальника послуг. Це важливо для того, щоб не утворювалося заборгованостей за спожиті комунальні послуги", - зазначив чиновник.

Нагадаємо, що в 2020 році Кабмін виділить понад 47,5 млрд гривень на забезпечення в повному обсязі фінансування пільг і субсидій.

Як повідомляв портал Знай.uа, субсидії будуть сплачувати "живими" грошима, названо терміни і суми на одну сім'ю.

Також портал Знай.uа писав, що в Україні зміниться форма заяви на монетизацію субсидій.