Шукайте надійний криптогаманець? Дізнайтеся, чим відрізняються холодний, мультивалютний, апаратний, паперовий, одновалютний один від одного? Який із них найкращий та чому? Що потрібно робити: як скачати, купити або створити? Знайомтеся: рейтинги криптогаманця та відгуки.

Криптогаманець: які існують види?

Криптогаманці потрібні для зберігання криптовалюти, її відправки, а також отримання. Якщо ви почали працювати із ефіріумами, біткоінами, Монеро та занурилися у світ біткоінів, бірж, альткоінів і т.д., вам необхідно мінімізувати можливі ризики.

Для успішної роботи у цих напрямках, поза всяким сумнівом, необхідний криптогаманець. Він містить таємні ключі - умовно так звані два числа. Перше можна повідомляти будь-кому. Вонно схоже на назву вашої електронної адреси. Його називають публічним ключем.

А друге число виступає, як пароль. І воно повинно бути відомим тільки вам та вашому віртуальному гаманцеві. Зламати ключ можливо - часом таке дійсно трапляється. Саме тому ви серйозно повинні поставитися до всього нижческазаного.

У кожного виду криптогаманця - своя ступінь надійності, захищеності та зручності використання. Його вибір залежить від того, із якими сумами необхідно працювати. Наприклад, працюючи із невеликими, раціонально використовувати мультивалютні електронні гаманці.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Криптовалютний гаманець, equity.today
Криптовалютний гаманець, equity.today

Для величезних капіталів найкращі варіанти - холодні гаманці. Якщо і їх недостатньо, варто використовувати апаратні. Таким чином, на сьогоднішній день розрізняють наступні види криптогаманців: апаратний, паперовий, холодний, гарячий, мультивалютний, одновалютний.

Як створювати гаманці криптовалюти?

Зламати електронний гаманець можливо. І якщо у когось виникає раптом така проблема, допомогти буде нікому. Ніякої технічної підтримки для того, щоб щось комусь довести або зробити, просто не існує. За винятком хіба що гарячого, про що ми розкажемо вам дещо пізніше.

Найчастіше віртуальні криптосистеми аноніми. І довести, що власник цього криптогаманця - ви, а не хтось інший, неможливо. Його основа, як ви, напевно, вже зрозуміли із опису вище, - це адресний і приватний ключ.

Адреса зберігає відкриті ключі, пароль - приватні. Створивши гаманець, на який буде надходити криптовалюта, користувач зможе зберігати її там, відправляти. При необхідності - відкрити та перевірити свій баланс.

Звичайному користувачеві спочатку досить складно зрозуміти, що ж криптогаманець являє собою насправді. Для початку необхідно усвідомити, що ніяких реальних грошей, які можна зняти та перевести у готівку, на ньому немає.

Криптовалюта - це фізична форма, запис, що зберігається у блоковому ланцюжку транзакцій. Відправлення та отримання грошей позначає зміна у запису транзакції. Тобто у ланцюжку блоків змінюється баланс.

Якщо говорити про безпеку, то у кожного гаманця він різний. У одного - більш високий захист, інший - менш надійний. При зломі гаманця та відправці грошей на адресу шахрая, ніхто не зможе повернути їх вам.

Найкраще створити резервну копію свого криптогаманця. Якщо ви будете зберігати онлайн-валюту в інтернеті на комп'ютері або андроїді, то краще користуватися невеликими сумами криптовалюти.

Розглянемо створення криптогаманця на прикладі паперового, який є найпростішим варіантом. Щоправда, він не такий зручний у використанні. У вас буде адреса та приватний ключ у вигляді скріншоту, роздруківки або QR-коду. Щоб створити паперовий криптогаманець, найпростіше зайти на Спецсервіс для цього.

Паперовий криптогаманець, ktonanovenkogo.ru
Паперовий криптогаманець, ktonanovenkogo.ru

Наприклад, Walletgenerator.net. Ви заходите на ресурс, заходите на посилання Github, завантажуєте zip-архів. Потім необхідно відключитися від інтернету та розпакувати архів на свій пристрій.

Після відкриття ви побачите поле для генерування блокчейн-адреси. Система самостійно повинна згенерувати адресу шляхом рандома. Для цього досить водити мишкою по сторінці.

Ви будете бачити на екрані лічильник, що відлічує символи назад. Необхідно водити курсором доти, поки лічильник не обнулиться. Можна задати й свою адресу. Для цього достатньо натиснути на кнопку Skip. І ввести комбінацію символів на свій розсуд.

Можете створити комбінацію у спецпрограмі (наприклад, KeyGen) для генерації ключів. Скопіюйте та вставте у вказане поле. Система згенерує 2 QR-коду із 2 адресами. Зліва буде публічний ключ доступу. Праворуч - приватний. Надішліть сторінку на друк - паперовий криптогаманець готовий.

Насправді не так важливо, паперовий ви гаманець створюєте, електронний чи будь-який інший, головне - придумати складний пароль. І додати рівні безпеки. Крім цього, використовуйте тільки ті гаманці, рейтинги використання яких досить високі. Про це прямо зараз і поговоримо.

Гаманець для криптовалюти: які рейтинги?

Для детального вивчення рейтингу криптогаманців варто зайти на веб-ресурс Сryptocompare. На ньому є рейтинг кріптовалютних гаманців. Тут усі види гаманців зібрані воєдино, проте наочно видно, яка є криптовалюта, і де її найкраще зберігати.

Вказується тип, операційна система, під яку він розрахований, можна дізнатися, чи легко й просто із ним працювати. Наприклад, зелений щит демонструє високу ступінь безпеки. Найкраще у цьому плані створювати криптогаманці, які зберігають приватний ключ на вашому пристрої.

Трохи менше захищений жовтий щит, коли зашифрований приватний ключ знаходиться на зберіганні у третіх осіб. Найгірше захищений гаманець, де щит коричневий. Це свідчить про те, що віртуальні гроші дуже слабо захищені, й гаманець можуть швидше зламати.

Рейтинг криптогаманців, скрін із Сryptocompare
Рейтинг криптогаманців, скрін із Сryptocompare

На жаль, шахраїв у мережі інтернет на сьогоднішній день розвелося досить багато. І обманюють вони людей у найрізноманітніших напрямках.

Зверніть увагу, що у крайній правій колонці користувачі можуть побачити кількість зірок. Поруч у дужках вказана кількість відгуків. Так що, перш ніж приступати до створення або купівлі гаманця, зверніть увагу на відгуки та рівень безпеки.

Гаманці для криптовалюти: холодний, апаратний, мультивалютний - який краще?

Найнадійніші та найбезпечніші криптогаманці - апаратні. Це пристрій за типом флешки, який надійно зберігає ваш особистий ключ. І отримати сторонній доступ до приватного ключу через інтернет неможливо.

Звичайно ж, цей пристрій коштує грошей. Середня ціна на нього сьогодні в Україні варіюється у середньому в районі 2-2,5 тис. грн. Є й такі апаратні криптогаманці, які коштують від 5 тис. грн.

Холоднф не такі надійні, як апаратні, але, на відміну від них, абсолютно безкоштовні. Це така програма для вашого ПК, андроїда або айфона. Після установки якої ви зможете зберігати приватний ключ на вашому пристрої.

Холодний гаманець для зберігання віртуальної валюти такий же надійний, як апаратний. Він являє собою програмне забезпечення, де зберігаються приватні ключі. І відсутнє постійне підключення до мережі. Ці гаманці набагато надійніші та захищені краще на відмін від гарячих.

А ось гарячий найменше захищений, тому що приватний ключ зберігається на сторонньому сервері онлайн. Тобто вам він фактично не належить. Однак тут є можливість відновити доступ до криптокоштів, заручившись техпідтримкою. Але ймовірність злому тут більш висока.

У свою чергу, холодні гаманці поділяють на товсті й тонкі. Перші будуть довантажувати на ваш ПК список всіх транзакцій. Весь блокчейн може скачуватися не один день. Адже займає багато гігабайт. Але товсті криптогаманці безпечніші. Щоправда, на ноутбук або товстосум не вмістяться.

А тонкий холодний віртуальний гаманець зберігатиме весь блокчейн онлайн. Це, звичайно ж, зручніше, але набагато небезпечніше безінтернетного ефіру.

Гаманець криптовалюти мультивалютний та одновалютний: у чому різниця?

Найпопулярніші криптовалюти представлені на веб-ресурсі CoinMarketCap. Тут є список усіх криптовалют. Сьогодні він набагато ширший, ніж, наприклад, 5 років тому, коли знали тільки біткоіни, лайткоіни, ефіри.

Мультивалютний може зберігати кошти на ПК та на мобільному. Це може бути як програма, так і розширення. Мультивалютні, у свою чергу, можуть бути холодними та гарячими. Їх представляють переважно біржі, де здійснюватиметься торг.

Для початку необхідно зареєструватися на біржі. Наприклад, оберіть EXMO, BitMEX, BitexBook, Binance або LocalBitcoins. Після реєстрації користувачеві буде представлено набір криптогаманців для кожної із використовуваних на певній біржі криптовалют. Але вона належить, по суті, не вам, а біржі. Якщо вона закриється, ви залишитеся ні з чим. Ось така картинка.

Що ж являє собою одновалютний криптогаманець? Офіційні сайти криптовалюти пропонують їхні варіанти. Наприклад, веб-ресурс біткоіни. Таким пропозиціям ви можете довіряти. Та й за надійністю на них можна покластися. Але врахуйте: виключно для офіційних розробників.

Отже, підіб'ємо підсумок: перший, найбільш безпечний варіант, - апаратні пристрої. За ними йдуть холодні гаманці-товстосуми. Після них ідуть тонкі холодні криптогаманці. У кінці рейтингу за надійністю - онлайн-ресурси. Ну що ж, якщо ви освоїли вищевикладену теорію, можете переходити до практики.

Фото, картинки

Криптовалютний гаманець, cryptonet.biz
Криптовалютний гаманець, cryptonet.biz

Криптовалютний гаманець, volynpost.com
Криптовалютний гаманець, volynpost.com

Криптовалютний гаманець, telekritika.ua
Криптовалютний гаманець, telekritika.ua

Криптовалютний гаманець, delo.ua
Криптовалютний гаманець, delo.ua

Криптовалютний гаманець, habr.com
Криптовалютний гаманець, habr.com

Відео