Вже у березні для українців доведеться звикати до нових правил перетину кордону з Російською Федерацією, адже буде необхідний закордонний паспорт. Про це у своєму Facebook повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук. За його словами, нові правила запрацюють з 1 березня 2020 року і для всіх громадян України доведеться пред'являти на кордоні закордонний паспорт. Що важливо, це нововведення буде працювати тільки для тих громадян, які залишають Україну і їдуть в Росію.

Водночас, при переїзді з Росії в Україну Держприкордонслужба буде безперешкодно пропускати українців додому по їх внутрішніх паспортах і свідоцтвах про народження, якщо мова йде про осіб, які не досягли 16-річчя. За словами Гончарука, такі нововведення будуть означати зупинку дії положень договорів з Росією, які були підписані ще до початку війни. Він також зазначив, що такі зміни дозволять українцям швидше проходити перевірку прикордонників, адже для перевірки даних закордонні паспорти будуть скануватися спеціальними пристроями.

Закордонний паспорт, Гордон
Закордонний паспорт, Гордон

Нагадаємо, Гончарук не зміг повторити в Одесі те, від чого "кайфонули" Зеленський з Богданом.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що Зеркаль залишила посаду міністра МЗС.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що Гончарук ризикує повторити долю Гройсмана.