В Україні в опалювальний сезон 2019-2020 тарифи на газ для населення становлять від 6,5 до 7,09 гривень за кубометр. Також піднявся попит на енергоносії, а ціну на електрику хочуть підвищити на 30%.

Ціни на опалення у 2020. Зараз ціна на газ для населення зафіксована на весь опалювальний сезон. Уряд зобов'язав НАК "Нафтогаз України" продавати газ населенню з 1 січня до 1 травня 2020 року за ціною 6,96 грн за кубометр з ПДВ. Очікується, що ціни на газ для населення знову будуть ринковими з 1 травня 2020 року. У порівнянні з минулим роком, українці платитимуть за опалення на 7% менше.

Тарифи на газ, фото: 2x2.su
Тарифи на газ, фото: 2x2.su

Тарифи на світло в Україні з 2020. Вартість електроенергії в Україні тримається на одному рівні вже два роки та становить 0,9 гривні за перші 100 кВт в місяці та 1,68 гривні за наступні. Проте у 2020 році тарифи на світло можуть змінитися, оскільки планується скасування поділу за обсягом споживання і зафіксувати середню ціну. Експерти вважають економічно обґрунтованим подорожчання електрики на третину. Спершу піднімуть ціну для великих побутових споживачів — хто витрачає в місяць понад 500 кВт/год.

Для таких категорій ціна на світло може збільшитися з 1,68 до 2,88 гривні за кВт/год. Аналітики припускають, що ціну для всіх піднімуть на 30% кінця 2020-го.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою
Показати ще

Комуналка, РБК
Комуналка, РБК

Ціна на воду та послуги ЖКГ. Завдяки фіксації вартості газу на початку 2020 року може подешевшати гаряча вода. Наразі ціни за один кубометр становлять від 75,74 до 83,66 гривень. Попереднім урядом було встановлено граничні тарифи на послугу з постачання теплом для населення на рівні 1,4 тис. гривень за 1 Гкал (при наявності приладів обліку) і 35,21 гривень за 1 кв. м (без приладів обліку). Зараз у Кабміні тривають дискусії щодо можливої відмови від встановлення граничної вартості гарячої води, з причини можливого дефіциту бюджету.

Зараз граничні тарифи на послугу гарячого водопостачання становлять: 83,66 гривень за кубометр (при підключенні рушникосушок) і 75,74 гривень за кубометр (при відсутності рушникосушок).

Вивезення сміття, фото: prm.ua
Вивезення сміття, фото: prm.ua

Крім того, у платіжках у 2020-му навесні збільшилися вартість вивезення твердих побутових відходів. У ціну включено оплату за утилізацію та перероблювання. Проте у різних областях органи місцевої влади самі встановили тарифи на вивезення кожного окремого виду сміття, тому вартість у регіонах відрізняється.

Нагадаємо, десятки тисяч українців змушені зимувати без субсидій: у Кабміні пояснили, чому так відбувається

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям з Нового року додадуть ще один тариф у платіжках за комуналку

Також "Знай.ua" писав, про "Зелений" тариф: міжнародні інвестори очікують на компроміс