За останній квартал 2019 року українцям нарахують комунальний тариф на холодну воду. Відомо, що нововведення буде поки що тільки у жителів Києва, який обслуговує головний постачальник послуги водопостачання та водовідведення "Київводоканал".

У компанії пояснили, що мешканцям багатоквартирних будинків тепер потрібно буде платити послуги з технічного обслуговування, ремонту та перевірки приладів обліку води.

Комуналка, РБК
Комуналка, РБК

Раніше дані витрати прописували в тарифі, але два роки тому цю графу прибрали. З тих пір компанія виконувала ці послуги за свій рахунок.

За цей час не проводилися регулярні перевірки, а виконували лише аварійне обслуговування. В результаті майже 4 тисячі вузлів потребують ремонту та повірки. Відтепер плата за це лягає на плечі багатоквартирних будинків.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Щокварталу мешканці багатоповерхівок Києва будуть отримувати квитанції, в яких буде додаткова графа. Сума буде залежати від кількості квартир у будинку і встановлених лічильників. У 86% будинків вона становитиме близько 10 гривень, для 13% - близько 54 гривень, і один відсоток будинків буде платити більше 100 гривень.

Нагадаємо, ціну на газ перерахують в опалювальний сезон.

Як повідомляв Знай. ua, українцям запропонували альтернативний варіант отримання зарплати.

Також Знай. ua писав, що Гончарук остаточно заплутав українців з комуналкою.