50% українців вірять у Святого Миколая і 31% в Діда Мороза. При цьому в порівнянні з минулим роком їх кількість зросла (в 2018 — 43% і 25%). Про це кажуть результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг".

У Святого Миколая вірять найбільше на Заході країни (58%), в інших регіонах "віруючих" близько половини. Цікаво, що більше вірять жителі сіл, жінки і більш забезпечені сім'ї.

У Діда Мороза дещо більше вірять жителі півдня, городяни, жінки, молоді і забезпечені українці.

Наголошується, що 40% опитуваних назвали Новий рік і Різдво найулюбленішими святами. Ще для 7% опитаних вважають таким День Святого Миколая, 3% — Старий Новий рік. І лише 3% не люблять ні одне з перерахованих свят.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

На півдні, сході та в центрі країни більше люблять Новий рік, а на заході — Різдво. Велика прихильність до Нового року — серед чоловіків, жителів міст та молоді. Тоді як більше люблять Різдво в селах люди старшого віку і жінки.

Дослідження проводилося з 5 по 8 грудня. Було опитано 2000 українців від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за типом поселення, регіонами, віком, статтю. Помилка не може перевищувати 2,2%.

Нагадаємо, що в цьому році очікувані вихідні на грудень 2019 року і січень 2020 року безсумнівно приємно потішать українців. Оскільки святкових днів стало більше, за рахунок того, що тепер до вихідних додалося католицьке Різдво, яке офіційно вважається неробочим днем.

Як повідомляв портал Знай.uа, на Новий Рік і Різдво "Укрзалізниця" призначила 33 додаткових поїзда на напрями, які традиційно є найбільш популярними в цей час.

Також портал Знай.uа писав, щоб кияни змогли насолодитися новорічною ніччю і погулятися по місту в світлі вогнів графік роботи метро і наземного транспорту подовжать на три години.