В Україні введуть нові правила складання іспиту на право керування транспортним засобом. Так, в автомобілях при складанні іспиту будуть встановлювати камери для зменшення корупції.

Про це повідомляє пресслужба міністерства внутрішніх справ України на офіційному сайті.

Процедура складення практичного іспиту на право керування стане більш прозорою. Таким чином перебіг екзамену почнуть фіксувати за допомогою технічних засобів контролю, що встановлюватимуться в кожному екзаменаційному авто. У Головному сервісному центрі МВС провели презентацію застосування відеофіксації.

Нововведення набуде чинності з 24 грудня і з'явиться у всіх регіонах країни. Навчальні автомобілі будуть оснащені камерами, які фіксуватимуть дії кандидата у водії на дорозі та ситуацію в салоні. Загалом функціонуватимуть 440 мобільних приладів.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

У разі суперечностей кандидат у водії матиме можливість оскаржити результати іспиту. До того ж, такі зміни допоможуть зменшити корупційну складову при здачі іспиту.

сервісний центр
сервісний центр

Нагадаємо, що калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.

Як повідомляв портал Знай.uа, власникам євроблях винесено кінцевий вирок: величезні штрафи доведеться заплатити кожному.

Також портал Знай.uа писав, що штрафи не лякають: нові санкції не спинили потік євроблях до України.