В Україні виникли проблеми у функціонуванні системи монетизації субсидій, повідомляє ТСН.

Як повідомляється, через те, що не приходять СМС про сплату за комунальні послуги, люди не знають, чи нарахували їм субсидію, чи ні. А деяким потім навіть приходить повідомлення про наявність заборгованості.

За словами заступника директора департаменту роздрібного бізнесу Ощадбанку Марини Ревуцької, пов’язана з тим, що управління соціального захисту на надало до банку необхідні дані щодо отримувачів субсидій, серед яких 95 відсотків обрали варіант отримання допомоги через Ощадбанк.

Якщо в пільговика накопичиться заборгованість в сумі 340 гривень (20 неоподаткованих мінімумів), він втратить право на отримання пільги. Тому Міністерство соціальної політики звернулось до Кабміну і сподіваються, що з 2020 року можна буде змінити форму отримання допомоги на готівкову в будь-який момент.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно стало відомо, як зміняться тарифи на комунальні послуги в наступному році.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українцям з Нового року додадуть ще один тариф у платіжках за комуналку.

Також "Знай.ua" писав, про "Зелений" тариф: міжнародні інвестори очікують на компроміс.