В Україні з початку 2019 року з неплатників аліментів стягнули 6,4 млрд грн на користь 461,5 тисяч дітей. Це на 2,1 млрд грн більше ніж за аналогічний період 2018 року.

Про це повідомила прес-служба Міністерства юстиції України у відповідь на інформаційний запит каналу 112.ua.

Рішення про стягнення аліментів є окремою категорією рішень. Виконання рішення про аліменти відрізняється від загального виконання рішень судів та інших органів (посадових осіб), оскільки аліменти є періодичними платежами, і виконавчі провадження закінчуються лише після досягнення дитиною повноліття або, згідно з нормами Сімейного кодексу України, у випадку навчання дитини – при досягненні нею 23-річного віку.

соцвиплати
соцвиплати

Таким чином виконавчі документи в основному не містять фіксованої суми, яка підлягає стягненню, а сума, яку повинен сплатити боржник за аліментами щомісячно, визначається державним виконавцем, виходячи з норм Сімейного кодексу України.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Нагадаємо, Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Халявні колеса" чи небезпечні потопельники: що завозять під виглядом вживаних авто зі США в Україну.

Також портал Знай.uа писав, що крилаті фрази Зеленського ожили у мультфільмі "Король Віслюк".