За останні роки в Україні зросла популярність вживаних автомобілів з Америки. Не лякають українців навіть “потопельники” та авто після аварії, повідомляє “Українська правда”.

З січня по вересень 2019 року в Україну завезли майже 33 тисячі автомобілів з США загальною вартістю понад 350 мільйонів доларів. Серед них 84 відсотки становлять вживані авто.

Зазвичай вживані авто в Америці продаються на аукціонних паркінгах. На сайтах компаній-продавців можна знайти повні дані про машину та її історію. Купити автівку можна у вигляді аукціону, запропонувавши ціну, більшу, ніж інші покупці. Через це, а також через те, що на аукціонах часто зустрічаються машини після аварій та “потопельники” з південних штатів, на покупці можна зекономити до 35 відсотків — при цьому машина буде не в мінімальній комплектації, оскільки американці люблять велику “начинку”.

вживані автомобілі
вживані автомобілі

Крім можливих "потопельників" та битих авто, на аукціонних майданчиках є ризик придбати авто без деяких дрібних деталей - дверної ручки, вимикача, оскільки відвідувачі майданчиків можуть "прихопити" із собою подібні речі. Досить часто в авто, які продаються на аукціонах, колишні власники навіть не прибирають, залишаючи після себе обгортки від їжі та напоїв.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються За безкоштовні поїздки в автобусах тепер доведеться платити Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Тому краще найняти експерта в США, який зможе приїхати на майданчик, оцінити реальний стан авто і допомогти не купити “кота в мішку”.

При цьому на таких майданчиках можна зустріти досить рідкісні екземпляри — так звані muscle cars або спорткари відомих європейських брендів. Наприклад, нещодавно в Україну відправився суперкар Lamborghini Huracan Spyder, який був після аварії та коштував 160 тисяч доларів при тому, що вартість цілого становить більш-ніж вдвічі більше.

Нагадуємо, що з лютого наступного року набувають чинності нові штрафи за порушення правил розмитнення автомобілів.

Також "Знай.ua" писав, що Boeing зупинила виробництво легендарних 737 МАХ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", навчання в автошколах та заміна через 2 роки: як отримати водійське посвідчення за новими правилами.