Питання розмитнення автомобілів, пригнаних з інших країн, в Україні досі стоїть гостро. Держава неодноразово йшла на поступки автовласникам, даючи можливість розмитнити авто і не потрапити під штрафи, які планують ввести вже найближчим часом.

12 вересня парламент підтримав відстрочку штрафів за перевищення терміну перебування нерозмитнених авто в Україні ще на 90 днів, таким чином потішивши автовласників. Правила розмитнення не змінилися.

Розмитнення авто на єврономерах, фото: Уніан
Розмитнення авто на єврономерах, фото: Уніан

Раніше українці мали можливість розмитнити своє авто зі знижкою у 50% за умови реєстрації протягом пів року. Проте зараз заступник міністра фінансів України Сергій Верланов повідомив, що період розмитнення автомобілів на іноземній реєстрації зі знижкою в 50% вирішили не продовжувати. В результаті його буде завершено 22 лютого.

Надалі розмитнення відбуватиметься за загальними правилами. За законодавством – спочатку набере чинності закон про розмитнення, а через пів року – закон про штрафи. Також дозволяється тимчасове ввезення авто без реєстрації до 10 діб, проте під заставу. За правилами водій повинен сплатити її, коли заїжджатиме в Україну. А коли він перетинатиме кордон назад – звертається в українську митницю за поверненням грошової застави.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Розмитнення авто на єврономерах, фото: Уніан
Розмитнення авто на єврономерах, фото: Уніан

Нагадаємо, українські водії отримають електронні права, як користуватися новинкою

Як повідомляв портал "Знай.ua", навчання в автошколах та заміна через 2 роки: як отримати водійське посвідчення за новими правилами

Також "Знай.ua" писав, що Boeing зупинила виробництво легендарних 737 МАХ