В понеділок, 16 грудня, в Україні розпочинається офіційне тестування бета-версії мобільного додатку “Дія” для водіїв, повідомляє Міністерство цифрової трансформації України.

Цей мобільний додаток передбачає створення електронних водійських посвідчень та електронного техпаспорту на автомобіль. Міністерство цифрової трансформації вже розпочало прийом заявок від автолюбителів, які бажають долучитись до тестування новинки.

Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info
Водійське посвідчення у смартфоні, фото: shotam.info

Проте, навіть під час тестування електронних прав, водіям треба мати при собі звичайне посвідчення через відсутність в українському законодавстві поняття “електронне водійське посвідчення", а також через те, що смартфон може розрядитись чи отримати пошкодження.

Нагадуємо, що “Укравтодор” розпочав випробування системи подання скарг на стан доріг за допомогою смартфону.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.