Державна агенція автомобільних доріг України "Укравтодор" відкрила можливість скаржитися на стан доріг. Зробити це можна у режимі реального часу за допомогою смартфона.

Дорожники почали співпрацювати з навігаційною системою Waze, у середу, 11 грудня, повідомили у пресслужбі компанії.

Після надсилання скарги на автошляхи від користувачів програми, їх збираються в єдину базу, яка доступна для дорожньої служби в режимі реального часу. Уся інформація подається з точними GPS-координатами, а також зі світлинами доріг.

Ремонт доріг, фото: cfts.org.ua
Ремонт доріг, фото: cfts.org.ua

"Таким чином відомство зможе зібрати максимально повну інформацію про стан покриття по всій країні. А також оперативно отримувати повідомлення про ожеледицю чи обмеження в русі через аварії й реагувати на них. Вся інформація подається з точними GPS-координатами, а також з фотографіями та коментарями від водіїв, якщо останні їх додали", - йдеться в повідомленні пресслужби.

Популярні новини зараз
Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Це вже законно: співробітникам ТЦК дозволили робити це під час вручення повістки
Показати ще

ремонт доріг, фото: Цензор
ремонт доріг, фото: Цензор

Поки система тестується у Львівській та Дніпропетровській областях. Але надалі має запрацювати по всій країні. В "Укравтодорі" переконують, що зможуть оперативніше реагувати на скарги громадян і зосередити нашу увагу, в першу чергу, на найбільш проблемних ділянках доріг.

Нагадаємо, що калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.