На одній з стоянок у США в Атланті перехожий помітив унікальний електромобіль General Motors EV1. Чоловіку вдалося сфотографувати авто, історія якого вражає.

З 1996 по 1999 рік концерн General Motors випустив 1117 екземплярів моделі EV1. Однак пізніше усі авто відкликали, аби утилізувати їх. Зараз таких електрокарів залишилося лише кілька одиниць.

Серійне виробництво General Motors EV1 почалося після того, як в Каліфорнії прийняли закон, згідно з яким в гамі кожного виробника як мінімум два відсотки продажів повинні були припадати на автомобілі з нульовими викидами. Інакше вводилася заборона на продажі всіх автомобілів марки.

General Motors EV1
General Motors EV1

Представники компанії створили авто, та стверджували, що воно стало збитковим для компанії. Тому як тільки в каліфорнійському законі правило про машини з нульовими викидами замінили нормою зниження шкідливих викидів у звичайних автомобілів, General Motors EV1 зняли з виробництва таку машину.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

У 2003 році концерн почав в терміновому порядку розривати лізингові контракти з власниками, вилучати електрокари й знищувати їх. Близько 20 екземплярів моделі General Motors подарували школам для розбирання і вивчення конструкції.

General Motors EV1
General Motors EV1

Одному авто вдалося вціліти справжнім дивом. Авто, що стоїть на стоянці в Атланті, покрите товстим шаром пилу, а задні шини здулися. Проте червоний EV1 виглядає повністю комплектним.

Нагадаємо, що калькулятор розмитнення євроблях: "шпаргалка" для водіїв про купівлю вживаних авто.

Як повідомляв портал Знай.uа, власникам євроблях винесено кінцевий вирок: величезні штрафи доведеться заплатити кожному.

Також портал Знай.uа писав, що штрафи не лякають: нові санкції не спинили потік євроблях до України.