У мережі з'явилося дивовижне фото карпатського озера Синевир, зроблене з висоти пташиного польоту. Його розмістив фотограф Сергій Пономаренко на своїй сторінці в Instagram.

Озеро Синевир знаходиться посеред мальовничих Карпат. На знімку зображені величні гірські пейзажі, в центрі яких блакитна водойма із невеликим острівцем посередині. Колись місцеві жителі назвали озеро "Морське Око".

Озеро Синевир, фото: Sergii Ponomarenko
Озеро Синевир, фото: Sergii Ponomarenko

В Карпатах ходять легенди про те, що озеро Синевир утворилося від потоку сліз графської доньки Синь на місці, де загинув її коханий — простий пастух Вира. Вбити хлопця через його просте походження наказав граф.

Озеро Синевир справедливо вважається однією з візитних карток Українських Карпат. Воно розташоване на висоті 989 метрів над рівнем моря, має середню площу 4−5 гектарів, глибина озера становить 8 — 24 м. Через значну висоту над рівнем моря навіть у найтепліші дні вода в озері прогрівається лише на глибину до двох метрів.

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Озеро Синевир, фото: Sergii Ponomarenko
Озеро Синевир, фото: Sergii Ponomarenko

Нагадаємо, раніше у В'єтнамі виявили рідкісний вид оленів: ховалися від людей 30 років, відео

Як повідомляв портал "Знай.ua", король Лев, злякана видра та сова-реготун: найкращі кадри дикої природи, які підкорили світ

Також "Знай.ua" писав, що зона відчуження у Чорнобилі ожила: фото прекрасних істот показали у мережі