Обмін полоненими між Києвом і так званими "ЛДНР" затримується через відмову частини ув'язнених повертатися в окуповані райони Донецької та Луганської області. Повідомляється, що серед відмовників є ті, які хочуть відбути покарання і зняти питання кримінального переслідування.

Стало відомо, що близько 40 осіб, яких Україна готується передати бойовикам "ЛДНР", з різних причин попросили виключити їх з обмінних списків. Джерело з Тристоронньої контактної групи не назвало усіх причин відмови.

Обмін полоненими, фото: UNIAN
Обмін полоненими, фото: UNIAN

Виявляється, що серед відмовників є як ті, хто не хоче повертатися в тимчасово окуповані території Донецької і Луганської області, так і ті, хто бажає відбути термін ув'язнення і закрити питання кримінального переслідування.

Представник України в ТКГ Леонід Кучма повідомив, що на 20 грудня запланована відеоконференція, під час якої учасники мінських переговорів обговорять обмін полоненими. Проте, в ОРДЛО пізніше відмовилися від цієї відеоконференції і перенесли її на 23 грудня.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Нагадаємо, обмін полоненими з Росією: Пристайко зробив тривожну заяву про "всіх на всіх"

Як повідомляв портал "Знай.ua", Зеленський не говорив з Путіним про Крим на "нормандському саміті": українцям розкрили причини

Також "Знай.ua" писав, що в'язні Кремля скоро повернуться в Україну: стали відомі деталі нового обміну полоненими