Комісія українського уряду назвала причини пожежі в коледжі Одеси. Відомо, що ця трагедія забрала життя 16 людей, серед яких діти, викладачі і рятувальники. За інформацією уряду причини НП — некоректна робота електрообладнання і заблоковано евакуаційний вихід.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прем'єр-міністра України Олексія Гончарука.

Пожежа в Одесі, фото ZIK
Пожежа в Одесі, фото ZIK

Відомо, що пожежа почалася 4 грудня, кожний наступний день приносив страшні новини — число загиблих збільшувалося. Тіла потерпілих знаходили під завалами, які розбирали більше тижня. Урядова комісія оприлюднила попередню причину пожежі, але вже офіційно: спалахнув побутовий електричний прилад на третьому поверсі коледжу. Усе жахіття було у тому, що запасний вихід було просто закрито.

Пожежа в коледжі Одеси, фото - omr.gov.ua
Пожежа в коледжі Одеси, фото - omr.gov.ua

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Це сталося через недбале ставлення керівництва і персоналу коледжу, які систематично ігнорували обов'язкове забезпечення протипожежного захисту та вимоги пожежної безпеки, передбачені законодавством. Вони свідомо порушували норми утримання евакуаційних шляхів та експлуатації електроустаткування", — розповів Гончарук.

Винуватців встановлюватиме суд. Проте вже відомо, що через інцидент звільнили керівника Головного управління ДСНС в Одеській області Віктора Федорчака та його заступника Михайла Вовка. З п'ятниці, 20 грудня, призначили нового начальника Головного управління ДСНС Одеської області — Шулюка Вадима.

Нагадаємо, в порту круїзний лайнер ледь не повторив долю "Титаніка": відео зіткнення.

Як повідомляв Знай.uа сильна пожежа охопила багатоповерхівку Києва: є загиблі і постраждалі, відео з самого пекла.

Знай.uа писав, київські пожежники роздяглися під ялинкою і показали потужні шланги.