Українцям показали кричущу різницю у зарплатах із працівниками сусідньої Чехії. У третьому кварталі 2019 року середньостатистичний працівник у Чехії отримував €1309 (в 3,4 рази більше, ніж в Україні), у Польщі – €1142 (в 3 рази), а в Росії – €636 (в 1,7 рази), повідомила Експертна платформа Нацбанку в Facebook.

Заробітчани, фото: 112.ua
Заробітчани, фото: 112.ua

Для порівняння, середня зарплата штатного працівника в Україні за цей час склала €382.

За словами експертів, яким би низьким цей показник не був у порівнянні із зарплатами у сусідів, він все ж став для нашої країни рекордним за останнє десятиліття.

Заробітчани, фото: Хвиля
Заробітчани, фото: Хвиля

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Боржникам за воду почнуть приходити червоні платіжки: кому загрожують відключення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт
Показати ще

"Судячи по переказам заробітчан, досяг рекорду і відтік робочої сили з країни: за 10 місяців року, за попередніми даними Департаменту статистики та звітності НБУ, вони перерахували в Україну $9,8 млрд (в минулому році за цей період – $9,1 млрд). Водночас привертає увагу те, що з липня надходження, які центральний банк трактує як оплату праці за кордоном, становлять постійну величину – $1,12–1,17 млрд щомісяця", – відзначають в НБУ.

Нагадаємо, українцям показали тотальну прірву у доходах: "Ангела Меркель отримує 500 тисяч гривень в місяць, а наш Андрійко..."

Як повідомляв портал Знай.uа, "Слуга народу" протягнула руку допомоги "євробляхам": що пропонують по розмитненню нардепи.

Також портал Знай.uа писав, високосний 2020 рік: енергетичні вампіри, вороги, небезпеки - як вберегтись і чого не можна робити.