В одному з магазинів популярної мережі "Ашан" у Києві під час перевірки Союз споживачів знайшов прострочену продукцію на прилавках, порушення температурних режимів і зіпсований на вигляд товар.

В "Ашані" на Здолбунівській, 17 під увагу потрапила продукція, яку часто купують українці на новорічний стіл. Про це передає Obozrevatel.

Так, у відділі овочів була виявлена пекінська капуста з цвіллю, яку часто ріжуть салати.

Заступник виконавчого директора Союзу споживачів України Михайло Шарков рекомендує дивитися на основу капусти і якщо вона сильно випирає, значить, з качана зняли кілька шарів листя і вона втратила свіжість.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Всередині моркви по-корейськи експерти виявили конденсат всередині. Виявилося, що це наслідки порушення умов зберігання продукту на складі. Це загрожує отруєнням, оскільки в упаковці можуть перебувати бактерії.

"Їх (соління, - ред.) зберігали в теплому місці, а потім вже перенесли в холодильник. Якщо є конденсат, то вже розвиваються мікроорганізми всередині упаковки. Мінімально - це отруєння", - сказав Шарков.

Найбільше порушень було саме в рибному відділі. Там продавалася свіжа скумбрія у відрах, які стояли в холодильнику без дверцят. Деяка риба була в білих плямах, а це значить, що вона хвороблива. Михайло розповів, що часто в таких відрах змішують свіжу і зіпсовану рибу.

"Вона вся в білих плямах, вона вся хворіє. Цю рибу пора списати і викинути. Але вона буде продаватися, тому що люди будуть купувати. Вони виберуть якусь з меншою кількістю плям, але вся риба в одному середовищі, вони всі хворі", - пояснив експерт.

Серед червоної риби у вакуумі виявили цілу партію прострочки. До речі, прострочену рибу поставили на видне місце, а з нормальним терміном сховали.

"Часто беруть охолоджену рибу, у якої закінчився термін придатності і просто заморожують. А ми купуємо, думаючи, що це першочергово заморожена риба. Купуємо рибу, у якої вже вийшов термін придатності, тому що магазин хоче заробити на цьому гроші", - вважає Шарков.

У м'ясному відділі куряче філе плавало у воді, а холодильник зі свининою був теплий.

[quote author=""]"Продукція не кращої якості, яке б ми хотіли бачити.

Нагадаємо, в АТБ касир порвала українців на лахміття.

Як повідомляв портал Знай.uа, посеред супермаркету в ящику печива "Горішки" народився цілий виводок щурів.

Також портал Знай.uа писав, що АТБ нагодував українців фантомною стравою: "Навіть тваринам давати це шкода".