Під час планового рейду співробітники відділу державної охорони природно-заповідного фонду та Національної поліції України у зоні відчуження ЧАЕС виявили 13 браконьєрських снастей. На знахідку натрапили в районі урочища Руського.

Про виявлені у зоні відчуження браконьєрські снасті повідомили у Facebook співробітники Чорнобильського радіаційно-екологічного біосферного заповідника.

Браконьєрські снасті в зоні ЧАЕС, фото: Facebook/ zapovidnyk2018
Браконьєрські снасті в зоні ЧАЕС, фото: Facebook/ zapovidnyk2018

Правоохоронними органами було виявлено синтетичні сіті, вщент заповнені типовими представниками іхтіофауни Чорнобильського заповідника: щуками, карасями, лящами. В установі зазначили, що в таких пастках гине не лише риба, але і багато інших водних тварин. Виявляється, такі знахідки далеко не поодинокі і знаходять браконьєрські снасті досить часто.

Власника риболовних снастей встановити не вдалося. Незаконно виловлену рибу співробітники держохорони повернули у водойми, а синтетичні пастки вилучили та відправили до райвідділу поліції Чорнобиля.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники
Показати ще

Браконьєрські снасті в зоні ЧАЕС, фото: Facebook/ zapovidnyk2018
Браконьєрські снасті в зоні ЧАЕС, фото: Facebook/ zapovidnyk2018

Адміністрація Чорнобильського заповідника попереджає, що браконьєрство карається законом. Порушникам передбачена адміністративна та кримінальна відповідальність.

Нагадаємо, раніше Чорнобильську АЕС накрили велетенським "ковпаком": як новий саркофаг захистить українців від радіації

Як повідомляв портал "Знай.ua", світ закохався в Чорнобиль: зона відчуження "ожила" під ногами тисяч туристів