Міністерство економіки України визначилося з частиною завдання соціальної спрямованості, зокрема, регулювання трудового ринку. Відомо, що проєкт закону "Про працю" вже розроблено і незабаром він повинен з'явиться в публічному доступі.

Про це стало відомо завдяки повідомленню прес-служби Мінекономіки з посиланням на слова розвитку міністерства економіки, торгівлі і сільського господарства Тимофія Мілованова.

Зарплати в Україні, фото: 24tv.ua
Зарплати в Україні, фото: 24tv.ua

"У нас 8,5% безробітних, тобто 1,5 мільйона. Потрібно спростити законодавство, полегшити найм співробітників і підвищити їх соціальний захист. І точно змінити роботу центрів зайнятості. Вони не повинні бути соціальної касою, а повинні надавати реальну допомогу людям у пошуку гідної роботи. Тому що туди тільки за грошима приходять", - заявив Милованов.

Зарплати українців
Зарплати українців

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

За словами міністра, людям треба давати навички, доцільні в сучасних ринкових умовах. Тому що виникає парадокс люди шукають роботу, а роботодавці — працівників.

"Наше завдання скоротити безробіття до 5%, а зарплати підвищувати хоча б на 2 тис. грн на рік. Тоді як річне зростання цін має бути не вище 5%", - додав Милованов.

Нагадаємо, "Слуги народу" Зеленського сказали "ні" гречці на Закарпатті: фотофакт.

Як повідомляв Знай.uа цього чекали всі: українцям пообіцяли знизити податки вже в 2020 році.

Знай.uа писав, злісні прогульники в Раді: названо прізвища нардепів, пропустили 90% голосувань.