На Дніпропетровщині через використання неякісного препарату під час наркозу постраждали сім пацієнтів лікарні. Одна жінка в результаті інциденту померла.

Введення неякісного препарату пацієнтам зафіксували у міста Кам'янське Дніпропетровської області. За попередньою інформацією, з 17 по 19 грудня в лікарні проводили ряд хірургічних операцій з використанням медичного препарату. Тоді ж сім пацієнтів поскаржилися на погіршення стану, їх перевели до обласної лікарні.

Лікарня, фото: Уніан
Лікарня, фото: Уніан

Стан чотирьох постраждалих нормалізувався, однак у двох осіб стан досі важкий. Нині всі пацієнти отримують лікування на третинному рівні медичної допомоги в лікарні імені Мечникова.

"Препарат, на який виникли ускладнення, що застосовується в Україні понад 5 років. Раніше ускладнень від дії препарату не виникало. Дії лікарів під час проведення оперативних втручань експертом МОЗ України з анестезіології визнані професійними. За якість препарату відповідальність несе виробник", - сказала Юлія Манаєнкова, начальник управління охорони здоров'я Кам'янського міської ради.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Лікарня, ілюстративне фото
Лікарня, ілюстративне фото

Зазначимо, що за даними МОЗ України, ускладнення на препарат цієї серії з'явилися й у пацієнтів в місті Вінниця. У Міністерстві створили спеціальну комісію, яка з'ясує всі обставини. Цей препарат і інші препарати, які застосовувалися при проведенні оперативних втручань, вилучені з обігу.

Нагадаємо, вейпи прирівняють до звичайних цигарок: що варто знати любителям "подиміти" про ідею Кабміну.

Як повідомляв портал Знай.uа, пухнастий "працівник" ПриватБанку насмішив українців дивною позою: "Оператор зайнятий".

Також портал Знай.uа писав, що до України стрімко мчить сніговий монстр, масштаби стихії приголомшують: які регіони під ударом.