Уряд на засіданні 24 грудня ініціював зміни в законодавство, яке регулює обіг електронних сигарет в Україні. Про це повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук в Telegram-каналі.

Тож, тепер в Україні може поменшати вейперів, адже електронні сигарети хочуть прирівняти до новітніх тютюнових виробів. Їх можуть заборонити курити дорогою, як часто роблять вейпери.

"Прирівнюємо електронні сигарети і новітні тютюнові вироби (тютюнові вироби для електричного нагрівання) до інших тютюновим засобів. Оборот таких сигарет повинен регулюватися у відповідності з законодавством України", – прокоментував глава уряду.

продаж цигарок
продаж цигарок

Кабмін планує ввести обмеження на рекламу електронних сигарет і новітніх тютюнових виробів. Куріння електронних сигарет, як зараз звичайних, буде заборонено в громадських місцях. Глава уряду наголошує, що здоров'я українців необхідно захищати від шкідливого впливу тютюну.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову
Показати ще

За словами Гончарука, зміни готують, виходячи з європейської практики у сфері регулювання обігу тютюнових виробів.

"Більш того, це європейська практика у сфері регулювання обігу тютюнових виробів", – підсумував прем'єр.

Нагадаємо, доведеться ховатися, як у школі: любителям електронних сигарет влаштують перевірку на міцність.

Як повідомляв Знай. ua, українцям доведеться палити очерет.

Також Знай. ua писав, що володарів згубної звички змусять викласти кругленьку суму.