Володимир Зеленський підписав закон "Про внесення змін до закону України "Про ринок електричної енергії" №330-IX. Цей закон депутати прийняли ще на початку грудня, а на підпис президента він потрапив тільки зараз. У цьому документі йдеться про захист прав споживачів від монополії на енергетичному ринку, а також він забороняє купувати електроенергію у ворожої Росії. Про це повідомили в прес-службі президента.

Метою цього закону є контроль держави над цінами на електрику, коли на ринку немає достатньо конкуренції. Також закон покликаний врегулювати роботу теплоелектроцентралей в умовах нової моделі ринку електроенергії. Серед іншого, цей документ встановлює заборону на продаж та/або постачання електроенергії з Росії. Але не все так однозначно – у Кабміну залишилося право скасувати цю заборону на деякий час, якщо виникне надзвичайна ситуація в енергосистемі України.

Електроенергія, Уніан
Електроенергія, Уніан

Нагадаємо, ситуація в українській енергетиці на межі вибуху.

Раніше портал "Знай.ua" повідомляв, що українцям перерахують борги за комуналку.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

Також портал "Знай.ua" писав, що промисловість дотує тарифи на електроенергію для населення на 50 млрд грн на рік.