Після того як настає осінь, кожна людина усвідомлює, що новий рік все ближче, і вже не так багато робочих днів залишилося. Люди потихеньку починають підбирати ідеї для подарунків своїм рідним і близьким. І дуже актуальним є питання в цей період часу, коли ж буду вихідні дні в цей новий рік. Для того, щоб заздалегідь спланувати свій відпочинок на цей період часу, намітити маршрут, організувати компанію, забронювати готель, купити квитки і нічого не забути на емоціях, в очікуванні майбутніх свят. Новий рік чекають не тільки дорослі, а й діти, так як для них цей період святкових днів асоціюється з магією і дивом.

Цього року очікувані вихідні на грудень 2019 року та січень 2020 року без сумніву приємно порадують українців. В Україні прийнято відзначати новий рік довго і зі смаком, в цій статті хотілося б розповісти докладніше про тих вихідних, які припадають на Новий рік 2020. Так як в цьому році святкових днів стало більше, за рахунок того, що тепер до вихідних так само додалося католицьке Різдво, і вважається офіційно неробочим днем. Неприємним моментом щодо довгих вихідних є те, що жителям України доведеться відпрацьовувати по суботах, але в той же час є і позитивний момент, так дні на відпрацювання будуть скорочені на 1 робочу годину.

Очікувані вихідні, kanalukraina
Очікувані вихідні, kanalukraina
Очікувані вихідні

Повідомляється, що відпочивати українці на новорічні свята будуть трохи більше тижня. Згідно з розпорядженням Кабміну, про перенесення деяких робочих днів, на такі дати:

  • з 30 грудня, понеділка - на 21 грудня, на суботу;
  • з 31 грудня, вівторка - на 28 грудня, на суботу.

З цього випливає, що вихідні на Новий рік 2020 триватимуть чотири насичених дня, а саме з 29 грудня по 1 січня включно. Так само згідно з новим розпорядження Кабінету міністрів, так само вихідним стане і 25 грудня - католицьке Різдво, в цьому році день випадає на середу.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Так само хочеться докладніше розповісти про тих вихідних, які очікуються в січні 2020. Вже для всіх звичний вихідний посилання - 1 січня доповнить, в цьому році буде доповнений 6 січня (день випадає на понеділок, і буде це напередодні православного Різдва, саме з цього вихідний день буде скоріш за все перенесений на 11 січня, а саме на суботу) і, звичайно ж, 7 січня - Різдво Христове.

Стверджують, що після того, як документ щодо вихідних буде затверджений, різдвяні канікули працюючих людей на території України, теж будуть довшими на чотири дні, а саме з 4 січня по 7 січня включно. Таким чином Україна має офіційні дні, ми відпочиваємо в грудня 2019 це 25, 30 і 31 числа, а в січні 2020 року - 1, 4, 5, 6 і 7 числа, де 4 і 5 це державні вихідні, субота та неділя.

Так само в календарі на 2019 рік чимала кількість вихідних і святкових днів протягом усього року, про які можна було прочитати раніше в інтернеті.

Вихідні дні в Україні, postklau
Вихідні дні в Україні, postklau
Вихідні дні в Україні

Даний розклад робочих і вихідних днів стосується працівників в банках і службовців державних установ, що працюють за класичною п'ятиденному тижні. Свята будуть перенесені на робочі дні, попередньо повідомляється, що це будуть суботи, саме в ці дні всі трудящі і будуть відпрацьовувати свята.

Історія свята

Новий рік - є одним з найбільш важливих календарних свят, він настає в той момент, коли останній день старого року переходить в перший день наступного року. Таким чином це свято відзначає багато народів, і кожен має на його рахунок свої традиції.

Спочатку, початок року з 1 січня встановив римський правитель Юлій Цезар, ще в 46 році до нашої ери, і від цього він був названий «юліанським». У Стародавньому Римі цей день був присвячений Януса, він був богом вибору, дверей і всіх початків. Таким чином місяць січень знайшов свою назву на честь бога Януса, його зображували з двома обличчями: одне з яких було направлено поглядом вперед, а друге - тому.

Саме в період правління Юлія Цезаря під впливом астрології свято Нового року придбав самостійне значення тимчасової позначки початку року, яким є і по сей день, тим самим поклавши початок цивільному році.

Таким чином посилання - 1 січня став днем ​​нового року за григоріанським, юліанським і новоюліанському календарів. Далі в проміжку між 21 січня і 21 лютого (один з цих днів) - настає святкування Китайського Нового року. Весною 21 або 22 березня - був призначений Іранський Новий рік. Після нього в квітні 14 числа новий рік відзначають в Бангладеші. Після того, як проходить день Пасхи, через 163 дня (в основному це випадає на період з 5 вересня і по 5 жовтня) - призначений Єврейське свято Рош ха-Шана, його прийнято відзначати в Ізраїлі.

Ще всім відомий такий свято, як старий новий рік. Це свято, так само прийнято відзначати за юліанським календарем. Ще з 1901 року до 2100 року відповідно до юліанським календарем, як відомо Новий рік випадає на ніч з 31 грудня (13 січня) на 1 січня (14 січня). Це свято з року в рік відзначається в: Росії, Білорусі, Україні, Казахстані, Грузії, Вірменії, Азербайджані, Сербії, Швейцарії та ще в кількох країнах.

Історія свята, postklau
Історія свята, postklau
Історія свята

Новий рік 2020 на Києві

для тих жителів нашої країни, які на новорічні свята планують відвідати столицю, наведемо кілька прикладів, куди варто вирушити, щоб напевно незабутньо провести цей день. Таке важливе для кожного жителя країни захід Нового року 2020 на місті Києві пройде з гучними концертами і масовими гуляннями під відкритим небом.

Можна відвідати на новий рік Софіївську та Михайлівську площі або ж відправиться в відомий багатьом заповідник "Софія Київська", саме ці місця в останні кілька років, відрізняються найбільш гучними і масовими гуляннями під відкритим небом. В цьому році, свято матиме ще більший масштаб і охопить територію Контрактовій площі.

Не секрет, якого свята чекають всі дорослі і діти - це новий рік, саме тому Київ з року в рік намагається тримати марку, і організовувати щороку свята ще більш феєричні і ефектні ніж роком раніше.

Святкування Нового року в Києві, vladimirnews
Святкування Нового року в Києві, vladimirnews
Святкування Нового року в Києві

Так ярмарки на площі завжди переповнені сміхом дітвори, заряджені відмінним святковим настроєм і величезною кількістю різній сувенірній продукції, тут кожен знайде щось для себе цікаве і тематичне до свята, так само можна придбати який - небудь сувенір близькій людині.

Сподіваємося дана стаття допоможе кожному прочитав грамотно розпланувати все очікують його святкові та вихідні дні.