В Україні запустять новий онлайн-кінотеатр під назвою Takflix, де показуватимуть сучасне українське кіно. Українці зможуть почати користуватися сервісом вже з 31 грудня цього року.

Перші пів року кінотеатр працюватиме в тестовому режимі, прем’єри відбуватимуться раз на місяць, повідомляє theБабель.

"На етапі пілоту це будуть авторські та незалежні фільми українського виробництва — як документальні, так і ігрові", — розповіла співзасновниця кінотеатру "42" і Фестивалю кіно й урбаністики "86", а також авторка документального фільму "Співає Івано-Франківськтеплокомуненерго" Надія Парфан, яка керує проектом.

Режисерка Надія Парфан
Режисерка Надія Парфан

Для перегляду потрібно буде купити квиток, він коштуватиме пʼятдесят гривень. Після першого показу фільми будуть доступні на сайті щонайменше кілька місяців, але квиток діятиме всього кілька днів. Основна цільова аудиторія такого проекту - жителі міст та сіл, де немає кінотеатрів.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

"У малих містах часто немає кінотеатрів або дуже обмежений репертуар. Але там теж є люди, які хочуть дивитися українське кіно", — пояснила Парфан.

Перший фільм покажуть перд Новим роком 31 грудня. Це буде стрічка українського режисера Корнія Грицюка "2020: Безлюдна країна" - антиутопія про 2020 рік. Зараз проект тестуватимуть та оцінюватимуть його окупність.

Нагадаємо, що в Чехії місцеві лікарні все активніше запрошують на роботу українських медиків. Нещодавно вони навіть звернулись до уряду країни для пришвидшення процедури оформлення необхідних документів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні дані мільйонів боржників виставили напоказ, смартфон допоможе все виправити: що потрібно зробити.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.