Українці отримають додаткову платіжку за комунальні послуги. Таким чином, доведеться сплачувати не лише за газ, а й за його доставку. Таке нововведення набуде чинності вже з січня 2020 року.

Про це йдеться в повідомленні "Регіональної газової компанії" (РГК), яка належить бізнесмену Дмитру Фірташу, до якої входять близько 20 операторів газорозподільних мереж (облгазів).

"За доставку газу — буде окрема платіжка. Газ — окремо, доставка — окремо! Тому з січня всі споживачі газу отримають окремі рахунки: один за газ, другий — за послугу з його доставки. Поділ платіжок відбудеться для споживачів всієї країни", - йдеться в повідомленні компанії.

Платіжки за газ
Платіжки за газ

Вартість доставки буде розраховано відповідно до того, скільки газу споживають клієнти. Таким чином, сума у платіжка для кожного буде різною.

Популярні новини зараз
Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів
Показати ще

"За основу береться обсяг споживання газу упродовж "газового року". Це проміжок часу з початку жовтня до кінця вересня. Сума кубів газу, спожитого за рік, множиться на тариф на доставку. Результат ділиться на 12 рівних платежів, які виплачуються щомісячно упродовж року", - додали у компанії.

Тарифи на газ, фото: 2x2.su
Тарифи на газ, фото: 2x2.su

Для середньостатистичної української родини вартість доставки становитиме приблизно 16 грн. Так, споживачі можуть платити за доставку одним платежем за квартал, пів року або навіть рік. Таким чином вони зменшать свої витрати на комісії при здійсненні платежів. У РГК також нагадали, що ті, хто користується газовим лічильником, платитимуть за доставку того обсягу газу, який був ними спожитий протягом "газового року".

Нагадаємо, що в Чехії місцеві лікарні все активніше запрошують на роботу українських медиків. Нещодавно вони навіть звернулись до уряду країни для пришвидшення процедури оформлення необхідних документів.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні дані мільйонів боржників виставили напоказ, смартфон допоможе все виправити: що потрібно зробити.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.