Кабінет міністрів України запроваджує нову систему “Електронний транспортний портал”, яка спростить процедуру розмитнення автомобілів, повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій в ефірі телеканалу “112 Україна”.

За словами міністра, нова система дозволить отримувати дозвіл на ввезення авто усього за кілька кліків мишкою, звільняючи водіїв та перевізників від необхідності стояти в чергах, на які постійно поступають скарги. Також Криклій зазначив, що в майбутньому планується створити з Польщею цифровий обмін дозволами.

Крім того, Криклій повідомив, що Україна від Польщі отримала 15 тисяч дозволів, а в наявності лишилось ще понад 3 тисячі, тож перевізники можуть звертатись та бронювати дозвіл і це можна робити вже сьогодні. А в січні наступного року Україна може підписати угоду про лібералізацію автоперевезень з Білоруссю.

Нагадуємо, що українські власники автомобілів на європейських номерах виявили лазівку в законі, яка дозволяє уникати штрафів за порушення правил розмитнення авто.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Як повідомляв Знай.uа терпець урвався: "євробляхеры" почали масово спалювати машини по всій Україні.

Знай.uа писав, співголові "Бацьки SOS", що боролася з корупцією у школах, спалили авто: фото та перші версії.