Приходять новорічні та різдвяні свята, а з ними і всі їх атрибути, такі як, наприклад, ошатні ялинки в наших оселях. Вічнозелені красуні можуть бути прикрашені по-різному, і іграшками, і гірляндами з кульками. Однак є дещо, що їх об'єднує — всередині кожного дерева можуть бути більше 20 тисяч кліщів, павуків та інших комах.

Про це розповів співробітник музею університету Бергена в Норвегії, доцент Бьярте Джордал.

Новорічна ялинка, 24 канал
Новорічна ялинка, 24 канал

"Десятки різних видів комах ховаються в ялинках — ногохвостки, трав'яні воші, попелиці, кліщі, міль, павуки та інші види, швидше за все, будуть гостями на вашому родинному святі", - розповів Бьярте Джордал.

Бьярте входив до команди вчених, яка вирішила обстежити різдвяні ялинки на наявність шкідників.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"В середньому ми знаходили близько 10 тисяч комах на кожному дереві, а в деяких — до 25 тисяч особин. Якщо ви покладете дерево на шматок білої тканини, перш, ніж викинути його після свят, незабаром ви помітите маленьких цокітливих жучків", - пояснив учений.

Нагадаємо, як прикрасити новорічну ялинку на Новий рік-2020, щоб Білий Пацюк була в захваті: головні тренди Instagram, фото.

Як повідомляв Знай.uа останні вихідні 2019: куди піти і як провести цей вікенд, щоб запам'ятати надовго.

Знай.uа писав, зіпсувати Новий рік одним вчинком: 30 фото, які доб'ють будь-яке свято.