19 грудня — День святого Миколая, що знаменує початок новорічних свят. Саме у цей день майже у всіх містах України засяяли ялинки.

Київ

У День святого Миколая, 19 грудня, вже за традицією на Софійській площі в Києві запалили головну ялинку країни. В цьому році висота новорічного дерева досягає 30 метрів. Ялинку урочисто засвітили о 7 вечора, також був яскравий і тривалий феєрверк.

Головна ялинка країни, фото: ТСН
Головна ялинка країни, фото: ТСН

Всього на ялинці 750 іграшок і три кілометри гірлянд теплих кольорів: червоний, золотий і білий. Новорічне дерево збірне, а його конструкція складається з сосни та ялинки, що вирощені в лісах Житомирської області.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Харків

У Харкові традиційно найвища ялинка в Україні – її висота 40 м 49 см. Офіційний сайт Харківської міської ради повідомляє, що цього року конструкція ялинки не змінилася, але з'явилася нова світова ілюмінація. Як і кожен рік на площі Свободи працюють каток і новорічна ярмарка.

Львів

У Львові головна ялинка міста знаходиться перед Оперним театром. Вона сягає у висоту 17,5 метрів. Цьогоріч її майже не прикрасили іграшками, а зробили акцент на освітленні. Навколо ялинки встановили постійну сцену, а саме дерево подарувала приватна фірма.

Ялинка у Львові, УП
Ялинка у Львові, УП

Одеса

Одеська новорічна ялинка є зменшеною копією знаменитої столичної ялинки 2013 року, яка стала символом Революції гідності. Висота одеської ялинки – 20 метрів, діаметр основи – 9 метрів. Вона складається з металевого каркаса і штучної хвої італійського виробництва.

Ялинка в Одесі, УП
Ялинка в Одесі, УП

Нагадаємо, як правильно обрати ялинку на Новий рік: прості поради для кожного українця.

Як повідомляв Знай.ua багато людей дуже бояться високосного року. І не дивно, адже існує стільки прикмет з цього приводу. Дізнайтеся, чи 2020 рік буде таким страшним або все це просто забобони.

Також Знай.ua писав, що європейські синоптики надали свій прогноз погоди на цю зиму, у 2019 і у 2020 році. Холодна пора покаже, якою вміє бути: м'якою, зі снігопадами, але також і з морозами.