В Україні щорічно сотні тисяч сімей спеціально до новорічних та різдвяних свят прикрашають свої будинки вічнозеленими ялинками. Дійсно — це дуже гарне видовище, особливо, якщо дерево прикрашають іграшками. А сам запах, цей аромат для багатьох і є відчуттям свята.

Раніше мало хто знав про те, що є штучні ялинки, а про захист екології взагалі ніхто не говорив. В голові постійно багато питань: наскільки екологічна штучна ялинка, дійсно жива — це злочин, і чи варто взагалі свято зрубаного дерева?

Спеціально для наших читачів ми підготували декілька корисних порад та цікавих фактів, щоб не попастися на вудку шахраїв. Сподіваємося, ця інформація принесе Вам користь і допоможе щасливо провести прийдешні свята.

Купівля ялинки, фото: Уніан
Купівля ялинки, фото: Уніан

Штучна ялинка допоможе зберегти ліс

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Якщо ви раніше купували ялинки на стихійному ринку, не запитували документи у продавця і не звертали увагу на чіп або штрих-код, то так, в цьому випадку вибір штучної ялинки дійсно допоможе зберегти ліс. Зараз у вас є можливість купити ялинку, яка була вирощена спеціально, з метою подарувати вам відчуття свята.

Краще не купувати ялинки взагалі, тоді лісу стояти зелені

Якщо ви купували ялинку, яку продавали незаконно, то ви підтримували браконьєрство і вирубка лісів. Якщо ви купували ялинку, легально потрапила в магазин, то ви підтримували українську економіку: були створені робочі місця, сплачували податки.

ринок ялинок
ринок ялинок

Штучна ялинка — краще для екології

Це небезпечна пастка. Здається, що все правильно: ялинки в лісі, свято в будинку. Всі щасливі. Згідно з інформацією організації Carbon Trust, штучні ялинки залишають після себе зовсім неекологічними слід. Карбоновий слід CO2 (обсяг вуглекислого газу, який було витрачено на виготовлення ялинки) досягає 40 кг (у 10 разів більше, ніж від живої ялинки, яку спалили). Дві третини — це матеріали ялинки, одна третина — саме виробництво.

Я куплю ялинку в горщику. Тепер я не зберігаю тільки природу, але і допомагаю їй

Здавалося, куди вже краще. Але біля ялинки у горщику — свої переваги і недоліки. Звичайно, є ймовірність, що після свят ялинка проживе у вас всю зиму, а навесні ви посадите її у себе на дачі, в парку або лісі. Є ймовірність, що вона там приживеться і буде рости. Але така ймовірність невелика. Тому що, по-перше, краще не тримати такі ялинку довго в кімнаті, їм потрібна прохолода.

Нагадаємо, День святого Миколая: прикмети, обряди, звичаї, змови і ворожіння.

Як повідомляв Знай.uа День святого Миколая 2019: як відсвяткувати з дитиною, куди піти і афіша в Києві.

Знай.uа писав, феєричне відкриття головної ялинки і не тільки: що чекає на киян у День святого Миколая.