З нового року українці отримуватимуть по дві платіжки за газ — одну за спожите блакитне паливо, а іншу — за послугу з його доставки, повідомляє “Регіональна газова компанія”.

За словами представників РГК, результати соціальних досліджень показали, що більшість споживачів позитивно відноситься до цього принципу сплати за газ. Тим більше, що вартість послуги з доставки газу буде розраховуватись індивідуально для кожного клієнта в залежності від обсягів його споживання. Сума кількості спожитого за період з жовтня поточного року до вересня наступного року газу в кубометрах множиться на тариф за його доставку. Отриманий результат ділиться на 12 рівних частин, які сплачуються щомісячно.

транзит газу
транзит газу

Платити за доставку можна буде також щоквартально, раз на півроку, або раз на рікю Таким чином можна буде зекономити на сумах комісій за здійснення платежів. Це може бути актуальним для споживачів, які мають газові плиту та колонку — для них сума за доставку газу не перевищуватиме 16 гривень на місяць.

Національна комісія з питань регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг вже внесла відповідні зміни до порядку формування тарифів за газ. У регуляторі вважають, що таким чином навантаження з оплати послуг на споживачів стане більш рівномірним, а виручка облгазів — більш прогнозованою.

Популярні новини зараз
Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

Нагадуємо, що нещодавно Кабмін дозволив постачальникам тепла перераховувати тарифи в залежності від тарифів на газ.

Як повідомляв портал Знай.uа, в Україні дані мільйонів боржників виставили напоказ, смартфон допоможе все виправити: що потрібно зробити.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.