Стало відомо, що під час обміну полоненими в неділю, 29 грудня, близько 20 чоловік, на передачу яких наполягала російсько-терористична сторона, відмовилися від обміну і переходу на територію ОРДЛО. Про це заявила російським ЗМІ "омбудсмен ДНР" Дарина Морозова.

Обмін полоненими

За її словами, Україна була готова передати в "ДНР" 87 затриманих, однак це не всі, кого хотіли бачити бойовики.

"Але в цей список не входять люди, які нібито відмовилися від обміну. За словами українських представників, 22 людини зі списку Донецька відмовлялися від обміну. Вчора була проведена верифікація, і дві людини погодилися на перехід в "ДНР", ще три погодилися на обмін, але виявили бажання залишитися в Україні", - повідомила Морозова.

Обмін полоненими

Популярні новини зараз
Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, що у неділю, 29 грудня, перші 25 раніше знаходяться в ОРДЛО українців, які були верифіковані та передані українській стороні, почали обдзвонювати своїх близьких.

Як повідомляв портал Знай.ua, з'явилися перші фотографії самих полонених, яких російська сторона передала для української.

Також портал Знай.ua писав, що в районі Горлівки на пункті пропуску "Майорське" почався обмін полоненими між Києвом і терористичними "ДНР" і "ЛНР".