Національний банк України (НБУ) визначився з курсом іноземних валют у понеділок, 30 грудня. Ці ж курси діятимуть аж до 7 січня 2020 року.

На вихідні 28-29 грудня 2019 року був встановлений офіційний курс на рівні 23,68 гривень за долар. Вперше за довгий період гривня ослабла і долар з євро взяли верх. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Курс валют НБУ на 30 грудня

Офіційні курси валют встановлені на такому рівні:

- 100 доларів США – 23,6862 гривні;

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

- 100 євро – 26,422 гривень;

Таким чином, долар подорожчав на 39 копійок. При цьому євро також зріс на 38 копійок.

Курс валют, фото з вільних джерел
Курс валют, фото з вільних джерел

Таким чином, українці можуть спокійно відзначати новорічно-різдвяні свята. А вже із різдвяною зорею зійде і новий курс долара і євро. І знову розпочнуться валютні гойдалки.

Нагадаємо, в НБУ розповіли, коли українцям чекати на введення в обіг монет в 5 і 10 гривень. Крім того в Національному Банку України показали, як виглядають нові монети.

Як повідомляв портал Знай.uа, Міжнародний валютний фонд заявив, що в кінці 2019 року можна очікувати зміцнення гривні по відношенню до долара порівняно з показниками за минулий рік.

Також портал Знай.ua писав, що з початку цього року курс національної валюти по відношенню до американського долара виріс на 19%. Це дозволило гривні стати світовим лідером за темпами зміцнення.