Українські водії закликали пішоходів носити на одязі світловідбивні елементи, адже у темну пору доби осіб, які переходять дорогу, просто не видно.

З таким закликом звернувся Костянтин Стрілець на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook.

"Використовуйте світловідбивні елементи на одязі / сумках / рюкзаках / взутті. Навіть у місті. Навіть якщо вам здається, що вночі усе освітлено. Можна використовувати ліхтарик вашого мобільного телефону, коли ви переходите дорогу (або просто увімкніть екран телефону). Особливо, якщо ви у темному одязі. Вас не видно. Вас просто не видно. Повірте мені, як людині яка за кермом понад 15 років", - йдеться у повідомленні.

водії
водії

Нині світловий день короткий, темрява настає швидко, а пішоходів у чорному одязі помітити вкрай важко, коли ти їдеш за кермом автомобіля. Для того, щоб попередити водія та вберегти своє життя варто посвітити ліхтариком або просто екраном мобільного телефону — таким чином можна уникнути зіткнення.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

"Межа ближнього світла автомобіля біля 50 метрів. Якщо на вас БІЛИЙ одяг, водій вас бачить одразу, після цього він витрачає не менше двох секунд для зупинки автомобіля (який рухається зі швидкістю 50 км на годину): це час обробки сигналу у мозку, передачі сигналу у ногу, переніс ноги з однієї педалі на іншу, натискання педалі й гальмівний шлях автомобіля у суху погоду. За цей час машина проїде ще 30 метрів. Якщо ви, наприклад, у ЧЕРВОНОМУ одязі, водій вас побачить за 25 метрів. Якщо у СИНЬОМУ — за 17. Якщо у ЧОРНОМУ — водій вас не побачить. Взагалі", - додав користувач соцмережі.

Друзі! Вже скоро найдовша ніч у році і я хочу зробити дуже важливий пост. Життєво важливий без перебільшення....

Geplaatst door Kostiantyn Strilets op Dinsdag 17 december 2019

Нагадаємо, що астрологи попереджають, що для деяких знаків Зодіаку січень стане досить напруженим і важким.

Як повідомляв Знай.uа, погода на завтра змусить повірити у новорічне диво: синоптик потішив українців прогнозом.

Також портал Знай.ua писав, що не можна дарувати своїм близьким на Новий рік 2020.