В Україні запустили сервіс "Електронна трудова книжка". Пенсійний фонд України розробив новий онлайн-сервіс "Електронна трудова книжка", яким зможе користуватися кожен. Розробники обіцяють, що він буде простим у використанні.

У Пенсійному фонді закликають українців реєструватися у цьому сервісі та обіцяють відразу кілька переваг. У прес-службі ПФУ розповіли, як скористатися сервісом, розмістивши відповідну публікацію у Facebook. Сервіс вже доступний на сайті Пенсійного фонду.

Трудова книжка, segodnya
Трудова книжка, segodnya

Щоб почати користуватися новим сервісом необхідно виконати декілька нескладних дій. Для отримання доступу до "електронної трудової книжки", необхідно мати так званий "кваліфікаційний електронний підпис" та зареєструватися в системі. Після реєстрації українці можуть самостійно в будь-який момент переглянути всі записи, які зробив роботодавець в їх трудовій книжці. Також там розміщено інформацію про сплачені страхові внески з 1998 року.

Однією з переваг сервісу також є те, що тим, хто втратив свої паперові трудові книжки, не потрібно буде займатися їх відновленням. У Пенсійному Фонді України також анонсували можливість для роботодавців і громадян вносити нові дані в електронну базу з допомогою просканованих копій документів. Наразі сервіс знаходиться на останній стадії тестування.

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Електронна трудова книжка, скріншот: facebook / pfu.gov.ua
Електронна трудова книжка, скріншот: facebook / pfu.gov.ua

Електронна трудова книжка, скріншот: facebook / pfu.gov.ua
Електронна трудова книжка, скріншот: facebook / pfu.gov.ua

Нагадаємо, в Україні запускають електронну трудову книжку: як це працюватиме

Як повідомляв портал "Знай.ua", на пенсію після 60-ти: половина українців ризикують зустріти старість у злиднях

Також "Знай.ua" писав, як підтвердити стаж і отримати пенсію за відсутності документів, деталі