З'явилася інформація, що в Україні планують запровадити новий формат трудових книжок. Так, замість звичайних паперових вся інформація зберігатиметься в електронному вигляді. За словами заступника міністра економіки Юлії Свириденко, такий вид трудових матиме багато переваг.

Про це стало відомо завдяки повідомленням українських ЗМІ.

Так Свириденко Юлія заявила, що після запуску нового Трудового кодексу в українців з'явиться можливість мати електронну трудову книжку, яка в першу чергу захистить працівника від маніпуляцій роботодавця.

Трудова книжка, segodnya
Трудова книжка, segodnya

"Електронна трудова книжка – це опція, це можливість спростити трудову бюрократію, це єдиний реєстр, де буде весь ваш досвід роботи вказано, бо не всі роботодавці дуже, скажімо, дотримуються закону", - зазначила заступник міністра.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Також Свириденко заявила, що деякі роботодавці намагаються маніпулювати працівниками за допомогою трудової книжки – не віддають її вчасно, щоб не відпускати працівника з місця роботи.

Нагадаємо, журналіст показав "золоту годівницю" Тараса Качки: соратник Милованова "споживає" сотні пенсій і зарплат.

Як повідомляв Знай.uа звільнення вагітних, пенсіонерів та осіб з інвалідністю: зруйновані головні міфи про Трудовому кодексі.

Знай.uа писав, новий Трудовий кодекс розв'яже руки роботодавцям: як будуть звільняти українців.