В Україні 1 січня 2020 року мінімальна заробітна плата зросте до 4723 гривень на місяць, а прожитковий мінімум — до 2102 гривень на місяць. Таким чином мінімальна зарплата стала більшою на 13,2%.

Такі зміни набули чинності згідно з новим бюджетом України на 2020 рік.

У 2019 році мінімальна заробітна плата складала 4173 грн. Прожитковий мінімум став більшим на 174 гривні на одну особу в розрахунку на місяць.

Зарплати в Україні, фото: Уніан
Зарплати в Україні, фото: Уніан

Для дітей віком до шести років прожитковий мінімум з 1 січня становить 1779 гривень; для дітей віком від 6 до 18 років – 2218 гривень; для працездатних осіб – 2102 гривні; для осіб, які втратили працездатність – 1638 гривень.

Популярні новини зараз
"Третя" платіжка за газ: що потрібно терміново зробити споживачам Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Крім того, з 1 січня рівень забезпечення прожиткового мінімуму для призначення допомоги згідно із законом Про державну соціальну допомогу малозабезпеченим сім'ям у відсотковому співвідношенні до прожиткового мінімуму для основних соціальних і демографічних груп населення становить: для працездатних осіб – 25%, для дітей – 85%, для осіб, які втратили працездатність, та інвалідів – 100% прожиткового мінімуму.

Пенсіонери, фото: Акценти
Пенсіонери, фото: Акценти

Значно зросло фінансування Пенсійного фонду з державного бюджету - 173 млрд грн (на 40% більше). А кошти на виплати субсидії довелося скоротити до 48 млрд грн. На освіту планується направити 145,1 млрд грн, що на 12,7% більше торішнього показника бюджету.

Нагадаємо, Разумков привітав українців з наступаючим Новим роком: "В кожному місті, в кожній родині ви дійсно відчули".

Як повідомляв Знай.ua, для українських пенсіонерів відкриють "особистий кабінет" й перерахують виплати.

Також Знай.ua писав, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше як 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.