Головна ялинка України увійшла до п'ятірки найкрасивіших в Європі.

Новорічна ялинка на Софійській площі у Києві увійшла в ТОР-5 найкрасивіших ялинок Європи. Про це повідомляє туристичний портал European Best Destinations.

Як зазначає видання, понад 14 тисяч мандрівників з 82 країн проголосували на сайті за вибір міста в Європі, де в цьому році було встановлено найкрасивішу новорічну ялинку.

У список також увійшли ялинки Вільнюса, Праги, Страсбурга і Кельна.

Цього року висота головної ялинки України - понад 20 метрів. Її прикрашають близько тисячі найрізноманітніших ялинкових прикрас, які мерехтять у світлі ілюмінації - на цей раз її замовили спеціально під колір куполів Софії Київської, і 4 кілометри різнокольорових гірлянд.

А навколо ялинки розташовані головні герої казки про Лускунчика та улюбленого дорослими і дітьми мультсеріалу про козаків.

Популярні новини зараз
Українців закликали не відкладати на завтра: можна подати заяву на пенсію за лічені хвилини Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

На Софійській площі розгорнуто чотири королівства зі старовинними ляльками, сотнями яскравих вогників і прикрас. Між королівствами курсує спеціальний різдвяний експрес.

На першому місці опинилася ялинка в Вільнюсі (Литва).

На другому - ялинка в Празі (Чехія)

Третє місце рейтингу посіла новорічна ялинка в Страсбурзі (Франція)

І на четвертому місці - ялинка в Кельні (Нічеччина)

Нагадаємо, сто тисяч українців зустріли Новий рік 2020 біля головної ялинки країни

Як повідомляв портал Знай.ua, в Україні засяяли різними кольорами новорічні ялинки.

Також Знай.ua писав, воїни ЗСУ зворушливо привітали українців з Новим роком