Українські полярники, які перебувають на станції "Академік Вернадський" розповіли про тварин, які їх постійно оточують.

Про це вони написали у своєму телеграм-каналі розповіли про навколишній тваринний світ.

Науковці зазначають, що у районі їхньої станції, що розташована у відносно теплій частині Антарктики на західному березі Антарктичного півострова, мешкають декілька видів великих ссавців:

  • тюлені Уедделла (найчисельніші),
  • тюлені-крабоїди (зовсім не їдять крабів),
  • морський леопард (їсть пінгвінів),
  • морські слони (ще не було),
  • морські котики (агресивні й мають неприємний запах),
  • кити горбачи (були влітку),
  • кити мінкі (ще ховаються, але їх вже чули).

Найчастіше біля полярників знаходяться саме тюлені Уедделла. Вони мешкають у тихій затоці між островами, що добре промерзає за зиму і там на кризі у вересні-жовтні самиці народжують та вигодовують дитинчат. Вона багато часу проводять у сні.

тюлені Уедделла
тюлені Уедделла

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Попри свою вагу (350-450 кг) вони досить спритні й руку прокусять легко, якщо забаритися і вчасно не піти з її з малюком території.

За два місяці на жирному молоці (~40% жиру) малюки стають розміром лише трошки менше мами. Своїх дітей вони народжують на третій рік життя. Харчуються переважно рибою. Можуть пірнати на годину-півтори, то ж часу вибрати улюблений харч достатньо.

тюлені Уедделла
тюлені Уедделла

За словами полярників, тривалість життя у тюленів маленька через їхню звичку гризти лід, протягом зими вони постійно підточують свої лунки, аби ті не замерзали.

"Тому за 17-20 років зуби у них тютю, ну а що без зубів в дикому тваринному світі робити… Бережіть зуби й чекайте на новий випуск про крабоїдів!", – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, Новий рік 2020 подарує казкове щастя, але не всім: кому зі знаків Зодіаку січень підставить підніжку.

Як повідомляв Знай.ua, забудьте про зиму та літо: погода у 2020-му переверне життя українців з ніг на голову.

Також Знай.ua писав, що НБУ запускає глобальну перевірку українських банків, під прицілом десятки установ: подробиці.