У Пенсійному фонді України запровадили новий онлайн-сервіс – "Електронна трудова книжка", який дозволяє переглядати відомості про трудову діяльність.

Про це інформує пресслужба ПФУ.

"Пенсійний фонд України створив новий сервіс на вебпорталі електронних послуг, який дозволяє громадянам переглядати відомості про трудову діяльність", - ідеться в повідомленні.

Трудова книжка, segodnya
Трудова книжка, segodnya

У такій трудовій книжці буде відображатися інформація про всі трудові відносини працівника за даними звітних відомостей роботодавця. Також міститися інформація про сплачені страхові внески з 1998 року. Сервіс дозволяє дізнаватися детальну інформацію про свою трудову діяльність, а також про сплачені страхові внески.

Електронна трудова книжка, сайт ПФУ
Електронна трудова книжка, сайт ПФУ

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українці нарешті побачили Poch Tavria XL, яку збирали для Франції: навіть у таких журналах немає Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще

Також повідомляється, що застраховані особи та роботодавці зможуть надавати інформацію про трудову діяльність до 1998 року у вигляді сканованих копій передбачених законодавством документів, засвідчених кваліфікованим електронним підписом. Наразі Пенсійний фонд України розробляє відповідний порядок.

Нагадуємо, що в Україні 70% людей пенсійного віку отримують пенсію менше ніж 3 тисячі гривень, а це нижче фактичного прожиткового мінімуму.

Як повідомляв портал Знай.uа, міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет висловив сподівання, що обов’язкове ведення трудових книжок в Україні скасують до березня 2020-го.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.