Міністр Кабінету міністрів України Дмитро Дубілет висловив сподівання, що обов’язкове ведення трудових книжок в Україні скасують до березня 2020-го. Про це він сказав у подкасті "Львы на джипе".

За словами Дубілета, він дуже чекає, коли ці книжки відійдуть у минуле і перетворяться на архаїзм.

Дмитро Дубілет, 24 канал
Дмитро Дубілет, 24 канал

"Сподіваюсь, що в лютому-березні ці книжки відійдуть у минуле… Для цієї аудиторії (18-25 років, ред.) перетворяться на архаїзм, сподіваюсь.Тому що вони нікому не потрібні, насправді. Це ж те, чого закордоном немає", — зазначив Дубілет.

Водночас, книжки не будуть заборонені: "Є люди, які кажуть: як же я без трудової книжки? Тому звичайно, що ми забороняти не можемо".

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Дмитро Дубілет
Дмитро Дубілет

"Якщо ви до 2000 року не працювали ніде, то вам ці трудові книжки не потрібні", - додав Дубілет, адже в електронних реєстрах є інформація з 2000 року.

Тому українцям зовсім не слід перейматись, їхня пенсія від цього не постраждає.

Нагадуємо, що раніше Дубілет оприлюднив статистику того, скільки українців виїхало за кордон протягом минулого десятиліття.

Як повідомляв портал "Знай.ua", НБУ звітував про "покращення", але заробітчани довели протилежне.

Також "Знай.ua" писав, коли українці житимуть краще за поляків: з'явився неочікуваний прогноз.