Стало відомо, що всього за тиждень свинина в живій вазі піднялася в ціні на 1,55 гривні (3,7%) до 44,05 гривень за один кілограм. Про це повідомляють в Асоціації "М'ясної галузі".

Ціни на свинину

Наступного тижня експерти прогнозують подальше подорожчання свиней, але темпи зростання цін не будуть такими швидкими, як протягом першого тижня 2020 року.

"Протягом першого тижня нового 2020 р. середня робоча вартість кілограма "живця" становила 44,05 грн (42,50 грн минулого тижня). Щодо планового діапазону, вітчизняні переробники відзначають ціновий коридор на наступному тижні в рамках 42,00-46,00 грн/кг", — йдеться у повідомленні.

Ціни на свинину

Популярні новини зараз
В українців залишилося кілька годин: дзеркальна дата 24.04.2024 допоможе вам виконати бажане, правила Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

Слід зазначити, що на зарубіжних ринках, середні котирування свинини в живій вазі в Німеччині залишилися стабільними — на рівні €1,65, в США — зросли на 1 цент до 0,85 $ за кілограм.

Нагадаємо, що економічний експерт Олексій Дорошенко розповів, якою буде вартість хліба в цьому році. Фахівець прогнозує її зростання на 7%.

Як повідомляв портал Знай.ua, львів'яни поспішають зробити покупки перед Різдвом - черги за м'ясними виробами на Привокзальному ринку буквально кілометрові і нагадують черзі за ковбасою в Радянському союзі.

Також портал Знай.ua писав, що у складі улюбленого продукту українців виявили небезпечні речовини. Журналісти з'ясували, з чого насправді зроблені сосиски, ковбаси і пельмені, які продаються на прилавках магазинів.