Вегетаріанство завжди викликає безліч питань у людей, котрі не в темі. Ось декілька цікавих фактів для будь-якої людини, незважаючи на те, чи їсть вона м'ясо чи ні.

Переваги вегетаріанства:

1. У світі є дійсно багато вегетаріанців.

2. Вегетаріанці не вживають рибні страви і курку.

3. Вегетаріанці вживають достатньо білка.

4. У вегетаріанців набагато нижче ризик серцево-судинних захворювань.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Розглянемо кожен із них докладніше.

Кожен вегетаріанець часто відчуває себе на самоті. Але насправді на планеті проживає безліч ваших однодумців, буквально мільйони. В одній тільки Індії, за останніми оцінками, такими є понад 350 мільйонів чоловік.

Серед жителів Туманного Альбіону – цілих чотири мільйони, а в Бразилії вегетаріанці становлять 8 % від всього населення (це 15.2 млн осіб). В Америці 13 % жителів дотримуються рослинного меню.

чим корисні та шкідливі дієти веганів і вегетаріанців
чим корисні та шкідливі дієти веганів і вегетаріанців

Як видно, ви вже точно не самотні, якщо вважаєте себе переконаним вегетаріанцем.

Вегетаріанці відносяться нетерпимо до розпитувань, їдять вони рибу. За визначенням, вони не їдять тварина м'ясо – чи воно земне чи морське.

Ви, можливо, колись і зустрічали рибного вегетаріанця, точніше людини, яка іменує себе таким, але їсть рибу. Знайте, ніхто з них не має права називатися вегетаріанцем. Для таких людей є окреме ім'я – пескетарианці.

веган
веган

Зазвичай цим цікавляться люди, які абсолютно не піклуються про своє харчування. Складається враження, ніби вони вважають, що тільки тому м'ясоїди краще вегетаріанців.

А ще це питання показує їх незнання вживаної їжі. Білки містяться в таких продуктах, як: горіхи, боби, тофу, сочевиця, сир, йогурт, брокколі, шпинат, авокадо і соя.

Вас це здивує, але багато людей їдять занадто багато білка. Так що не варто турбуватися, споживає людина достатньо білка, враховуючи, що більшість навіть не може їсти потрібну кількість фруктів і овочів.

Незалежно від того, вегетаріанець ви за віросповіданням або з інших міркувань, подібний спосіб життя в будь-якому випадку позитивно впливає на ваше здоров'я.

Вегетаріанці дійсно менше схильні до серцево-судинних захворювань. Однак на цьому переваги не закінчуються.

У них також менше виражений ризик розвитку гіпертонії, діабету і навіть деяких видів раку. А ще такі люди менше хворіють на ожиріння.

Нагадаємо, медики назвали продукти, які зміцнять нервову систему.

Як повідомляв портал Знай.uа, онколог розповів, як вчасно розпізнати рак: "Єдине, що під силу лікарям".

Також портал Знай.uа писав, що відчувають люди в останні миті життя.