В Україні можуть на законодавчому рівні встановити порядок укладення договору, який дозволить "підліткам" самостійно обслуговуватися в медичних установах. У ООН говорять, що самостійними можна вважати дітей вже з 10 років.

Так, відповідний проект закону "Про внесення змін у деякі законодавчі акти України щодо реалізації прав підлітків у сфері охорони здоров'я" (№2684) внесено до Верховної Ради. Про це стало відомо завдяки повідомленням пабліка "news_cherkassy" в мережі Instagram.

Публікація news_cherkassy
Публікація news_cherkassy

Зміни у законодавстві зумовлені Глобальною стратегією охорони здоров'я жінок і дітей з метою порятунку життів і підвищення добробуту, яка була представлена Генеральним секретарем ООН.

Намагаючись адаптувати вітчизняне законодавство до світових стандартів народні депутати запропонували вирішити всі проблеми введенням нового терміна — підліток. Ними будуть рахуватися діти, віком від 10 до 18 років. Якщо зміни будуть підтримані парламентом — неповнолітні отримають можливість самостійно укладати будь-які угоди щодо медичного обслуговування. А також - відмовлятися від отримання медичної допомоги та будь-якого втручання.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Нагадаємо, готувалися до Різдва: потужний вибух відправив вісьмох янголят в реанімацію, - медики не дають гарантій.

Як повідомляв Знай.uа за братву і двір: у Києві чоловік нарвався на компанію і отримав постріл у голову.

Знай.uа писав, на Київщині смертельна ДТП підняла на вуха ДСНС: серед загиблих виявився рятувальник-вогнеборець.