У 2019 році українці обрали нового президента — Володимира Зеленського. Він склав інавгурацію у травні, а потім його партія "Слуга народу" набрала рекордну кількість голосів на виборах до Верховної Ради України - 43,18%.

Однак фракція "Слуга народу" відзначилася також гучними скандали у 2019 році. Знай.ua зібрав добірку найяскравіших інцидентів за рік.

Володимир Зеленський, фото Getty Images
Володимир Зеленський, фото Getty Images

"Вийди отсюда, розбійник ти"

Президент Володимир Зеленський у Борисполі змусив секретаря Бориспільської міськради Ярослава Годунка покинути офіційну зустріч, знайшовши інформацію про його судимість.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Зеленський сказав про Годунка: "Коли людина дуже багато кричить, я завжди прошу знайти мені щось в інтернеті про неї. Я тут прочитав: газета – скажіть, правда це чи ні. Член "Батьківщини", секретар Бориспільської міської ради, раніше засуджений за ч. 3 ст. 142 ККУ – "розбій, поєднаний з нанесенням тяжких тілесних ушкоджень". Ярослав Миколайович, це Ви?".

"Вийдіть отсюда. Вийди отсюда, розбійник ти. Плохо чуєш мене? Я Вас спрашиваю, це Ви? Будете на райдміністрації кричати", – сказав Зеленський, коли Годунок почав сперечатися, і додав: "Exit… Іди гуляй, Господи".

Годунка вивели з зали, а Зеленський перепросив присутніх за емоції: "Не люблю бандитів просто".

Інтимні листування Богдана Яременка

Народного депутата від "Слуги народу", голову комітету Верховної Ради з питань зовнішньої політики і міжпарламентського співробітництва Богдана Яременка зловили на "інтимному листуванні" зі "жрицею кохання".

Богдан Яременко, фото: Уніан
Богдан Яременко, фото: Уніан

Так, журналісти сфотографували екран смартфона Яременка, де нардеп обговорював з якоюсь жінкою умови з надання йому інтимних послуг та їх вартість. І все це відбувалося під час роботи парламенту в сесійній залі.

"Рукоблуддя" Іллі Киви

Серед нардепів відзначилися не лише "слуги народу". У гучний скандал потрапив народний депутат від "Опозиційної платформи – За життя" Ілля Кива. Кива намагався приховати від журналістів свою переписку, стоячи біля трибуни парламенту.

Однак журналісти зняли, з ким спілкувався народний обранець — моделлю, яка підписана у Киви в смартфоні як "Юля конкурс краси Одеса". Після дзвінка дівчині, як можна побачити на записі, нардеп від ОПЗЖ став активно смикати штани в районі ширінки. Створюється враження, що він пестить свої статеві органи. Потім Кива навіщось підняв штанини й підтягнув шкарпетки.

Зазначимо, що Верховна рада IX скликання цьогоріч пропрацювала лише близько чотирьох місяців, але в "турборежимі". Бажаючи виправдати очікування виборців, народні депутати мобілізувалися, щоб ухвалити максимум законів, обіцяних у передвиборчих програмах.

Нардепи зняли депутатську недоторканість, прийняли Виборчий кодекс та повернули до Кримінального кодексу статтю про покарання за незаконне збагачення, яку Конституційний суд скасував на початку року.

Нагадуємо, що разом із Оленою Зеленською перевірки шкіл у Черкаській області також здійснювала міністр освіти та науки Ганна Новосад.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Путіна зробили "реверанс" Зеленському: мир на Донбасі, формула Штайнмайєра та інші "обіцянки" Лаврова.

Також портал Знай.uа писав, що Зеленський підписав доленосний для України закон: торгувати з Росією більше не будемо.