Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров повідомив, що в Кремлі сподіваються на те, що конфлікт на Донбасі буде врегульовано при президентстві Зеленського, повідомляє “Цензор.НЕТ”.

За словами Лаврова, в напрямку врегулювання конфлікту на Донбасі Зеленський, який називав якнайшвидше припинення війни своїм пріоритетом: “За п’ять місяців він зумів зробити те, що його попередник відмовлявся робити роками”.

Сергій Лавров, фото: РИА "Новости"
Сергій Лавров, фото: РИА "Новости"

“Мова йде про реалізацію обов’язків щодо розведення сил в трьох пілотних регіонах на лінії зіткнення, а також письмової фіксації тексту “формули Штайнмайєра””, - сказав Лавров. Завдяки цьому, за його словами, стало можливе проведення в Парижі зустрічі в Нормандському форматі, на якій підтвердили Мінські домовленості, як безальтернативні заходи для врегулювання конфлікту.

Проте, Лавров ще раз заявив про те, що в Кремлі бачать встановлення миру на Донбасі лише шляхом прямого діалогу між Україною та так званими “ЛНР” і “ДНР”, а свою роль вбачають лише в тому, щоб цьому “всіляко сприяти”.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" "Йо**на ти в рот": п'яні ТЦК-кашники силоміць "упакували" волонтера і з кулаками накинулися на жінок Землю накрила потужна магнітна буря, як встояти на ногах Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру
Показати ще

Нагадуємо, що раніше Лавров заявляв про те, що газопровід “Північний потік-2” буде запущено попри санкції з боку США.

Як повідомляв портал Знай.uа, у Зеленського зникли, а в Порошенка з'явилися: історія таємничих телевізорів "підмочила" репутацію експрезидента.

Також портал Знай.uа писав, що Москва підкорювалася Києву, а не навпаки: Україна "остудила" запал Путіна однією заявою.