Днями Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров здивував заявою щодо путінського "проекту" ДНР-ЛНР.

Про це пишуть російські ЗМІ.

У ході розмови з журналістами Лавров заявив, що РФ не збирається визнавати так звані ДНР і ЛНР.

За його словами, визнання "республік" буде означати "втрату всієї решти України". Також він назвав українську владу "нацистською" .

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Ви хочете визнати ЛНР і ДНР? А далі? Втратити всю решту України, залишити її нацистам?", - сказав він.

Війна на Донбасі
Війна на Донбасі

"Воювати з Україною ми не будемо, це я вам обіцяю. Іноді визнання незалежності ДНР/ЛНР і оголошення війни Україні є проявом нервового зриву і слабкості", - підкреслив Лавров.

Також російський міністр традиційно звинуватив Захід у "порушенні міжнародних норм" і підтримці українського "режиму".

"Ми маємо відносини з українською державою, українська держава - це набагато більше і важливіше для нас, ніж той режим, який опинився при владі завдяки зраді Заходом всіх норм міжнародного права і міжнародної поведінки", - резюмував Лавров.

Нагадаємо, Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров відзначився дивною заявою про зв'язок церкви та російською агресією на Донбасі.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Про це він заявив у четвер, 6 грудня, виступаючи на відкритті 25-го засідання Ради міністрів закордонних справ країн - учасниць Організації з безпеки і співпраці в Європі, передають російські ЗМІ.

Лавров вважає, що Київ втручається у справи церкви і це створює нові перешкоди для врегулювання "кризи".

Раніше Знай.uа писав про те, що після міністерської зустрічі ОБСЄ в Мілані, міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив, що захоплені в полон українські моряки залишаться під вартою в РФ як мінімум до завершення судових процедур.

Сергій Лавров
Сергій Лавров

Цю інформацію повідомляє "Європейська правда".

"Вони зараз перебувають під слідством. Коли закінчиться слідство – буде суд. Вони порушили російське і міжнародне право, вторглися в наші територіальні води", - зазначив Сергій Лавров.

Також Знай.uа повідомляв, що опозиціонерка Ольга Курносова поділилася своїм прогнозом для Росії після смерті чинного президента Путіна.